Hejsan!

Vad roligt det var att få träffa så många föräldrar igår på skolstarten och alla barn med såklart.
Ett av barnen sa till mig Nu är vi på gång på riktigt i skolan fröken idag för i nollan då är det ju ingen riktig skola liksom 🙂
Vi har haft en mycket bra och rolig skolstart de här dagarna. Vi har hunnit med en hel del. Börjat jobba lite smått i vår mattebok och i svenska boken.

Livet i Bokstavslandet/UR

I svenskan kommer vi att arbeta med materielet :Livet i bokstavslandet och parallellt titta på serien som hör till.
Vi tittade på första delen av Livet i bokstavslandet –ABC-program med sketcher om bokstäver och ord för dig som är på väg att knäcka läskoden, och för dig som precis har knäckt den. Sketcherna bygger på pedagogiska moment och är fulla av humor, lekfullhet, kunskap och musik. Lär dig allt från att känna igen en viss bokstav och förstå hur den låter, till att kunna känna igen och skapa rim. Välkommen att ta del av livet i landet där bokstäver betyder allt!

uiVi har lärt oss om Albatrossen kan ni fatta att den har ett vingspann på 3:40 m.Helt otroligt tycker vi.

Info om nästa vecka:
Måndag: Vi går till skogen. Tänk på väder efter kläder. Fika får tas med.- Skattkärrsfika.

gg
Ha en fin helg // Sofie och Cecilia.