Veckobrev v:35

Hejsan!
Nu har vi kommit igång i skolan. Det funkar mycket bra och barnen börjar komma in i de rutiner som vi kommer att ha här i klassen. Lite pratiga är de fortfarande men det blir bättre varje dag.

22 2466d986-2681-4b3d-bbb7-7e69cea8cffeDen här veckan har vi jobbat med bokstaven Ll. Barnen har fått träna på att skriva Ll rätt,vi har letat ord som börjar på Ll ,vi har lyssnat vart i orden  vi hör Ll. I början mitten eller slutet. Jobbat i våra bokstavsböcker.Jobbat i bokstavslandet. Lagt ord från vår bokstavslåda. Vi har lärt oss ordbilderna en och ett och tränat på att sätta en eller ett framför olika substantiv ex: en stol, ett lejon. Barnen har målat jättefina lejon

I matten har vi tränat på att skriva 0 och 1 och jobbat i vår mattebok.

Kilen. Skruven. Hävstången. Lutande planet. Hjulet.

Vi har börjat med teknik.Jag började med att fråga om barnen visste vad teknik är för något. Jag fick en del svar ex: tekniklego, en människa som är smart han är teknisk, tekniksaker en lampa. Vi kom fram till att teknik är egentligen allt och finns överallt. Vi tittade på en film om de fem enkla maskinerna och det är dem vi ska jobba med några veckor.

qq

I skogen var vi tillsammans med 3C barnen fick vara indelade i grupper och bygga bokstäverna L och O

OBS!! KOLLA OM ERT BARN HAR STÖVLAR OCH REGNKLÄDER HÄR SOM PASSAR

eva
Vi har börjat titta på Evas känslokoll I ”Evas känslokoll” går vi till botten med våra tio vanligaste känslor – oro, ilska, intresse, sorg, empati, glädje, förvåning, skam, avsmak och rädsla. Vad är det som händer i kroppen, och vilken funktion är det tänkt att våra känslor ska fylla? Detta och mycket mer hjälper Eva oss att få svar på. Vi får också lära oss hur man kan hantera svåra känslor, och hur bra känslor kan hjälpa oss att uppnå mer än vad vi tror. Den här veckan handlade det om känslan arg.

Vi har firat Allea och Walter H som har fyllt år Hipp Hipp Hurra för dem!

Info om nästa vecka!
Måndag vi går till skogen
Torsdag Fröken är ledig Alexander är vikarie
Fredag Fröken är ledig Alexander är vikarie